Hartelijk welkom

Kerstconcert
‘Let there be peace on earth’

Zaterdag 21 december 2019  - 20u

o.l.v. Rob Meyboom
Wij brengen jullie in een vredige kerstsfeer met werken van Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, Karl Leuner, e.a.

Sint Laurentiuskerk
Aanvang   |   Deuren
VVK   |   Kassa 
Tickets

 

Dorpsplaats, Oostmalle
20u00   |   19u30
12 €   |   15 € 

chris.helsen@gmail.com

Na het concert kan er gezellig nagepraat worden in de feestzaal van 
Ontmoetingscentrum De Notelaar

 

Musica Vera, dit betekent ‘de ware muziek’, is een vierstemmig gemengd zangkoor uit Malle, in het hartje van de Antwerpse Kempen.

Het koor bestaat sinds 1989 en is oorspronkelijk ontstaan als een koor van ouders die samen zongen, terwijl hun kinderen zangles volgden aan de muziekschool van Oostmalle. Momenteel oefenen een 45-tal sopranen, alten, tenoren en bassen elke woensdagavond in de muziekacademie, beter gekend als het oud-gemeentehuis van Oostmalle.

Zij brengen  een breed repertoire van klassiek, evergreens, musical en hedendaagse muziek, bij verschillende gelegenheden, zoals concerten in binnen- en buitenland, huwelijksvieringen, jubilea, gebedsdiensten, congressen, …

Musica Vera wordt op concerten begeleid door Olivier Thienpont.

Naast eigen kerst- en zomerconcerten verzorgden zij reeds meerdere malen eucharistievieringen in de Carolus Borromeuskerk en in de Sint-Pauluskerk, beide in Antwerpen, en ook verschillende kerstconcerten in de Kempische regio.

In het buitenland concerteerden zij reeds meerdere malen in Duitsland, Frankrijk, Polen en Groot-Brittannië.

Het koor nam tweemaal deel aan het Provinciaal Koortornooi van Antwerpen, waar zij telkens de 1ste afdeling behaalden met de vermelding ‘magna cum laude’.

Musica Vera was 20 jaar lang de drijfveer achter het ‘Internationaal koorfestival Festimalle’, een festival van amateurkoren dat jaarlijks doorging in en rond het kasteel de Renesse te Malle. Tijdens dit festival zongen binnen- en buitenlandse koren gedurende twee dagen in zowel de Ridderzaal van het kasteel als in een akoestisch aangepaste festivaltent.

De grote sterkte van Musica Vera is hun diepgaande samenhorigheid. Dank zij deze samenhorigheid krijgt elk optreden een muzikaal timbre waar vele toeschouwers zich diep geroerd door voelen.

De kwaliteiten van Musica Vera worden zowel in de regio als in het buitenland in hoge mate gewaardeerd.

Herman Van de Heyning
voorzitter gemengd zangkoor ‘Musica Vera’
00 32 477 50 96 78