Muzikale begeleiding

Wim Vanderstraeten

Wim Vanderstraeten startte zijn muzikale traject op vijftienjarige leeftijd met de keuze voor piano. Op grotendeels autodidactische basis en met de steun van zijn toenmalige muziekleraar Guido Van der Veken nam Wims muzikale pad een snelle start en werd hij begeleider van het middelbare schoolkoor Aire Etile. Wim voegde zich bij enkele groepen uit verschillende muziekgenres en leerde door de ervaring van andere muzikanten en dirigenten de kunst van het begeleiden en in bands spelen. Deze bands situeerden zich van pop en rock over blues tot improvisatiebands en partybands in de ruime omgeving van Antwerpen en Limburg. Enkele groepen waar Wim deel van uitmaakte, waren BenzedrineDolphinThe Bobby James FamilyKaylieFat CatsFonkThe Lumberjacks… maar ook o.m. solozangeres Steffi Vertriest werd geregeld ondersteund voor het opluisteren van huwelijken.

Na zijn middelbare schoolcarrière koos Wim voor een opleiding tot industrieel ingenieur, zonder zijn passie voor muziek uit het oog te verliezen. Hij begon als pianoleraar met privélessen en gaf tijdens zijn studies ook pianoles in De Nieuwe Muziekschool (Mortsel). Daarbuiten ondersteunde hij ook een aantal musicallessen en -kampen van De Bonte Beestenboel en Musical On Stage als repetitor voor solisten en als begeleider aan de piano voor de koorstukken en de uitvoering van de musicals.

Momenteel is Wim in hoofdberoep aan de slag als ingenieur automatisatie en digitalisatie, maar blijft in zijn vrije tijd vaste begeleider van de zangkoren Carpe Diem, De KAATers, Kantamiko, Keramiek en Musica Vera. Verder treedt hij geregeld op als plaatsvervangend begeleider voor andere koren en geeft hij nog privélessen voor piano.