Dirigente

Kaat Vissenberg

Kaat startte haar muziekstudies aan de ‘Academie voor Muziek, Woord en Dans’ te Turnhout. Onder leiding van mevrouw M. Zaman behaalde zij met grote onderscheiding een regeringsmedaille voor fluit.

Aan het ‘Koninklijk Conservatorium’ van Antwerpen behaalde zij prijzen notenleer en transpositie. Later kreeg zij aan het ‘Lemmensinstituut’ van Leuven een 1ste prijs voor fluit en een 1ste prijs voor kamermuziek.

Onder leiding van Carlos Bruneel behaalde zij het hoger diploma fluit met onderscheiding. Ook volgde zij meestercursussen bij William Bennett en Trevor Wye.

Als freelance fluitiste werkte Kaat onder andere mee aan grote producties bij het ‘Ballet van Vlaanderen’, ‘Studio 100’, ‘Music Hall’ en het ‘Vlaams Muziek Theater’.

Daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste. Kamermuziek brengt zij met formaties als ‘Duo Arabesque’, en het ‘Ensemble Sérafique’.

Als leerkracht muzikale opvoeding is Kaat verbonden aan het ‘Maris Stella Instituut’ in Oostmalle.

Vanaf 2000 is zij dirigent van het gemengd zangkoor ‘Musica Vera’ en later bezielster van het mannenkoor ‘De Kaaters’, beide in Malle. Sinds 2015 dirigeert zij ook het ‘Piuskoor’ uit Hoogstraten.