Dirigent

Rob Meyboom

Rob Meyboom

Sinds 1 september 2019 is Rob Meyboom onze nieuwe dirigent, en daar zijn we bijzonder trots op!

Rob startte zijn muziekstudies met orgellessen bij Jacques van Oortmerssen maar werd al snel gebeten door de dirigeer-microbe, wat hem ertoe aanzette om de opleiding koor- en orkestdirectie te volgen aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Den Haag.

Aansluitend volgde hij intensief privélessen bij Lawrence Renes voor orkestdirectie, muziekbeleving en het uitdiepen van stijlen en voordracht.  

Naast de eerder klassieke scholing is hij zich verder gaan specialiseren  in musical en close harmony muziek.

Het 40-jarig palmares van Rob als koordirigent is indrukwekkend: jongerenkoor, kerkkoor, dames-, heren- en gemengde koren, a-capella- en cabaretkoor, close harmony ensembles, semi-professionele èn professionele koren. En dit allemaal met een al even indrukwekkend assortiment van muziekgenres: liturgie, oratoria, missen, opera, cantates, musical, cabaret, pop, …

Met al deze zangkoren realiseert hij talloze concerten, vaak ook in het buitenland. Sommige concerten worden begeleidt door piano, orgel, of muziekensemble, maar ook door orkest of zelfs een volwaardig beroeps-symfonieorkest. Hij is bovendien  regelmatig gastdirigent voor concerten in Las Palmas, Duitsland, Oostenrijk en de Verenigde Staten.

Momenteel geeft Rob masterclasses Close Harmony in Duitsland, en is hij jurylid bij koorwedstrijden.

Met Musica Vera wil hij graag muziek maken die  zowel de koorleden als het publiek raakt. Muziek die zonder omwegen recht in het hart binnenkomt en iets te vertellen heeft. Repetities en uitvoeringen waar passie en beleving hand in hand gaan.

Heel hartelijk welkom bij Musica Vera Rob!